Hoe onderbouw je je keuzes?
3. Haal kwalitatieve data op
Blijf actief op de werkvloer. Voer gesprekken met bewoners, zorgprofessionals en familieleden om structureel te blijven horen hoe zij het ervaren. Help maandelijks mee tijdens een eetmoment. Stel gerichte vragen aan de betrokkenen over de warme maaltijd en andere eetmomenten.
4. Blijf benchmarken
Leer van en met elkaar. Spreek periodiek af met iemand die dezelfde rol als jij heeft binnen een andere zorgorganisatie om zo ook van elkaar te leren en te ‘benchmarken’.
5. Ga meer communiceren over eten en drinken
Blok tijd in je agenda om eten en drinken te ‘verkopen’ in je organisatie. Door aan te sluiten bij overleggen en je verhaal te onderbouwen, ben jij in staat om het hoger op de agenda te zetten. Als facilitair manager heb je de unieke kans om bij te dragen aan het welzijn van patiënten en bewoners.
3 tips om direct mee aan de slag te gaan
- Plan een meewerkmoment in op een locatie waar je minder vaak komt.
- Neem contact op met een diëtist en vraag welke data zij verzamelt.
- Lees een relevant onderzoek en pas de inzichten toe in je organisatie.
Door klein te beginnen en stap voor stap te werken aan een betere onderbouwing, kun je zorgen voor nog meer goed en lekker eten in de zorg.